WAC, RCA, HUSA en RSB door in Afrika, Tanger stelt teleur

El Khayati “Ik ben moslim, ik vier geen kerst maar ga wel naar Mekka”
zondag, 23 december 2018, 23:17
Walid Regragui : “Praten op Twitter en Facebook is makkelijk kom maar supporten”
zondag, 23 december 2018, 23:43
Bekijk alles

Deze week stonden de Afrikaanse competities op het programma. Wydad verloor met 3-1 van het Senegalese ASC Diaraf. Maar door 2-0 winst eerder kwalificeerde de club uit Casablanca zich voor de groepsfase van de Afrikaanse Champions League.

IRT verloor eerder in Algerije van JS Saoura met 2-0. Vandaag kwam de club uit Tanger niet verder dan een 1-0 overwinning, en is daarmee uitgeschakeld in de Afrikaanse Champions League. De club uit het noorden van Marokko zal vanaf nu uitkomen in de Afrikaanse Confederation Cup.

De overige drie clubs; Raja Casablanca, Husa Agadir en RS Berkane, wisten ook door te stoten. Raja won eerder thuis met 5-0 van Cercle Mbére uit Gabon. Uit verloor de club uit Casablanca gisteren met 1-0. RS Berkane wist zowel de thuis- (3-0), als de uitwedstrijd (0-1) van Al Ittihad uit Libië te winnen. HUSA Agadir won vorige week met 2-0 van het Senegalese Génération Foot. Ondanks de 0-1 nederlaag in Senegal, kwam de kwalificatie niet in gevaar.

Zo zullen er vier clubs actief zijn in de Afrikaanse Confederation Cup en zal Wydad Casablanca de enige club zijn die Marokko zal vertegenwoordigen in de Afrikaanse Champions League.