Wat houdt Ziyech en Mazraoui buiten de selectie?

Video – Zakaria Aboukhlal scoort tegen Celtic
donderdag, 26 augustus 2021, 20:39
Video – Youssef El Arabi scoort heerlijke kopbal tegen Slovan Bratislava
donderdag, 26 augustus 2021, 21:37
Bekijk alles

De selectie van het Marokkaans elftal voor de WK kwalificatiewedstrijden tegen Soedan en Guinee is op z’n minst opvallend te noemen. De lijst met internationals kent enkele debutanten, maar de afwezigheid van Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech deden de wenkbrauwen fronsen. Vooral de opeenvolgende afwezigheid van de in uitstekende vorm verkerende Ajacied was opvallend.

Tijdens de vorige interlandperiode werd bekend dat er een conflict was tussen Noussair Mazraoui en Vahid Halilhodziç. Dat zorgde voor een tribuneplek na de eerste wedstrijd tegen Centraal-Afrika.

Het ontbreken van Hakim Ziyech zou op het eerste oog te maken hebben met zijn blessure, echter heeft de speler van Chelsea ook een conflict achter de rug met bondscoach Halilhodzic.

Bronnen bevestigen tegenover onze redactie dat het probleem is ontstaan na het winnen van de Champions League. De bondscoach zou het niet op prijs hebben gesteld dat de international enkele dagen vrijaf heeft genomen na de finale van het miljoenenbal. Daardoor kwam Ziyech te laat aan op het trainingskamp. De kans dat Ziyech nog zal spelen onder deze bondscoach is nihil.

Het probleem gebeurde na de wedstrijd tegen Ghana, waarna het verbaal tussen beide uit de hand liep. Waarna bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa moest ingrijpen om de gemoederen te sussen.

Onder Vahid Halilhodziç is dit natuurlijk niet het eerste conflict binnen het Marokkaans elftal. Bronnen bevestigen dat een deel van de spelersgroep ontevreden is over de keuzeheer. Veel vinden communicatie tussen speler en trainer slecht, en vindt men de trainingen ouderwets.