“We gaan ervan uit dat hij zich na 25 mei meldt bij Marokko”

“Misschien focust hij zich op de finale van de Europa League”
maandag, 22 mei 2017, 11:57
Video: “Op dit moment mag niemand hem iets kwalijk nemen”
dinsdag, 23 mei 2017, 22:22
Bekijk alles

Faouzi Lakjaa liet vanavond tegenover Hespress weten ervan uit te gaan dat Hakim Ziyech zich na 25 mei gewoon zal melden in Marokko. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond nam contact op met Ziyech, nadat hij via de Nederlandse media had vernomen dat de spelmaker van Ajax de uitnodiging naast zich neer heeft gelegd.

“Nadat ik vanuit de Nederlandse media vernomen heb dat Hakim Ziyech zich niet zal melden bij Marokko, heb ik persoonlijk contact met hem opgenomen”, liet Faouzi Lakjaa weten tegenover Hespress. “Hij gaf aan zeer teleurgesteld te zijn vanwege het feit dat hij niet is opgeroepen voor de afgelopen Afrika Cup in Gabon.”

“Ik heb hem uitgelegd dat het Marokkaans elftal binnen afzienbare tijd zal beginnen aan de Afrika Cup 2019 kwalificatie en dat we WK kwalificatiewedstrijden voor de boeg hebben. Hij is uitgenodigd en we gaan ervan uit dat hij zich gaat melden na 25 mei in Agadir. Doet hij dat niet, dan is dat zijn eigen verantwoordelijkheid. Dan zullen we andere wegen volgen om dit probleem op te lossen”, sloot de bondsvoorzitter af.