“We hebben geen tijd om medelijden te hebben met onszelf”

Foto’s : Laatste training in het Luzhniki Stadion #MARPOR
dinsdag, 19 juni 2018, 18:48
Video – Joep Schreuder live vanuit het Luzhniki Stadion
dinsdag, 19 juni 2018, 19:22
Bekijk alles

Het Marokkaanse elftal neemt het morgen om 14:00 op tegen Portugal, vandaag hield bondscoach Hervé Renard zijn persconferentie in het Luzhniki Stadion. Renard liet weten dat hij niet gekomen is om de opstelling prijs te geven.

“Ik ben niet gekomen om de opstelling prijs te geven. Amrabat wil zelf spelen, maar we zullen vanavond de beslissing nemen of hij inzetbaar zal zijn”, vertelde Renard.

“We hebben geen tijd om medelijden te hebben met onszelf”, gaf Renard aan. “We moeten klaar zijn voor het gevecht. We moeten erin blijven geloven. Het moment is daar dat we moeten laten zien waar we toe in staat zijn”, vervolgde de bondscoach van Marokko.

Renard blikte met het oog op effectiviteit wel terug op de wedstrijd tegen Iran: “We moeten effectief zijn, dat waren we niet in de eerste wedstrijd. Iran kwam in de tweede helft één keer in ons doelgebied en toen viel de treffer. Een verliezende coach heeft altijd ongelijk. Maar we hebben het heel goed gedaan. We hebben in de tweede helft geen kans weggegeven.”

Portugal beschikt over een van de beste spelers ter wereld, beseft ook Hervé Renard. Maar zijn ploeg zal hem moeten afstoppen: “Ronaldo is een uitzonderlijke speler. Maar wij moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij dat morgen niet is”, aldus Renard.