“We kunnen het ons niet veroorloven om Vahid te ontslaan”

CAF schorst Boufal en Chakla
woensdag, 2 februari 2022, 0:03
Vahid: “Ik ga Ziyech niet smeken om te komen”
donderdag, 3 februari 2022, 11:59
Bekijk alles

Dat Vahid Halilhodžić blijft tot maart is een feit. De Marokkaanse voetbalbond lijkt geen afscheid te nemen van de bondscoach die tijdens de Afrika-Cup faalde om zijn doelstelling te behalen: namelijk de halve finale.

Mohammed Makrouf, adviseur van Fouzi Lekjaa, was vandaag aanwezig bij Radio Mars en vertelde het volgende: “Er staat ons een belangrijke wedstrijd te wachten in maart tegen Congo DR. We kunnen het ons niet veroorloven Vahid te ontslaan”

“Je hebt een maand de tijd om nu nog nieuwe bondscoach te vinden die niks over het elftal weet, daar is gewoon te weinig tijd voor.”

Op de vraag of Mustapha Hadji nog werkzaam is bij de Marokkaanse voetbalbond vertelt Makrouf het volgende: “Vahid Halilhodžić is degene die beslist en zolang hij vindt dat Hadji moet blijven dan zal hij blijven”.

Een onderwerp die ook ter sprake kwam was een eventuele terugkeer van Hakim Ziyech en Mazraoui. Makrouf liet weten dat Vahid het alle vrijheid heeft van Fouzi Lekjaa om te selecteren wie hij wilt: “De keuzes liggen bij Vahid en niet bij mij of bij Fouzi Lekjaa. Vahid is vrij in zijn keuzes. Wanneer we hem die vrijheid niet geven is het niet goed, en wanneer we hem dat wel geven ook niet. Onder Renard kwamen we met een oplossing voor de kwestie Ziyech en onder Vahid is die oplossing er nog niet”