“We zijn opgeroepen om voor ons land te strijden”

Fotogalerij: Hoe oud waren de huidige internationals tijdens WK’98?
woensdag, 5 oktober 2016, 15:13
“Een moment waar ik lang op heb moeten wachten”
donderdag, 6 oktober 2016, 21:00
Bekijk alles

Mbark Boussoufa is onder bondscoach Hervé Renard een vaste waarde bij het Marokkaans elftal. Ondanks zijn transfer naar Al Jazira Club, doet de Franse oefenmeester nog steeds beroep op de aanvallende middenvelder. Hij ontbrak in de oefenwedstrijd tegen Albanië en de Afrika Cup kwalificatiewedstrijd tegen Sao Tomé, maar dat kwam omdat zijn club destijds nog in de voorbereiding zat op het nieuwe seizoen.

Dat Boussoufa deel uit maakt van de definitieve selectie, heeft hij te danken aan zijn goede vorm. Bij Al Jazira speelt de 32-jarige de sterren van de hemel en hoopt die lijn door te trekken naar de wedstrijd tegen Gabon. De oud-speler van o.a. Anderlecht en KAA Gent ziet het belang in van de eerste wedstrijd tijdens de kwalificatie: “De eerste wedstrijd is vaak het belangrijkst. We gaan naar Gabon om met een goed resultaat terug te komen, ondanks dat enkele belangrijke spelers vanwege blessures niet aanwezig konden zijn.”

Ondanks het ontbreken van aanvoerder Medhi Benatia, Nabil Dirar en Sofiane Boufal, gelooft Boussoufa in een goede afloop voor de nationale ploeg: “De jongens die er wel zijn beschikken over genoeg kwaliteit. We zijn opgeroepen om voor ons land te strijden en zullen met een goed resultaat terugkomen”, aldus de 32-jarige Boussoufa tegenover Arryadia.

“De bondscoach heeft Equatoriaal-Guinea uitgekozen, omdat het klimaat hier bijna hetzelfde is als die in Gabon. Voor ons is het belangrijk om te wennen aan dit klimaat en we zullen aanstaande zaterdag klaar zijn voor de wedstrijd”, vervolgt de aanvallende middenvelder.