“We zitten in een moeilijke poule”

Munir haalt opgelucht adem: “Blessure valt mee”
dinsdag, 18 oktober 2016, 15:38
Marokko zakt op de FIFA-Ranking
donderdag, 20 oktober 2016, 10:15
Bekijk alles

De Afrikaanse voetbalwereld en ieder die het Marokkaans elftal volgt was vandaag getuige van de loting voor de Afrika-Cup 2017. Marokko zit in groep C met Ivoorkust, RD Congo en Togo. De bondscoach van Marokko liet na de loting weten dat het een moeilijke groep is. Alle teams in de poule hebben een hoog niveau. Zo is Ivoorkust de Afrikaanse kampioen, Congo RD wist de halve finale van de vorige editie te bereiken en vervolgens is Togo volgens de bondscoach een stugge ploeg.

Op de vraag of Marokko en Ivoorkust de favorieten zijn liet de bondscoach weten dat het zelfs voor Ivoorkust niet makkelijk zal zijn: “De Afrika Cup is nog nooit een makkelijk toernooi gebleken. In de eerste wedstrijd van de Afria-Cup ben je verplicht te winnen. Wanneer je de eerste wedstrijd verliest, wordt het moeilijk. Mijn doel is om minimaal de kwartfinale te halen. Vanaf dat moment zien we verder. De competitie begint dan opnieuw, maar het zal lastig zijn voor ons in de groepsfase”, aldus de bondscoach van Marokko.

Over Ivoorkust liet Hervé Renard weten dat het een zeer sterke team is: “Ook individueel zijn ze heel erg goed, met spelers zoals o.a Bailly en Gervinho. Het is niet hetzelfde team als voorheen, maar het blijft een van de sterkste ploegen.”

“Maar ik blijf zeggen dat we vooral moeten letten op RD Congo”, vervolgt Renard. “Want het is een ploeg die zeer gevaarlijk is. Voor Togo is het een leuke kans om er weer bij te zijn, en ook wij moeten blij zijn dat we mee mogen doen. We zullen er alles aan moeten doen om de Marokkaanse vlag met trots te laten wapperen.”

Over de komende trainingskamp liet Renard weten dat de nationale ploeg in de Verenigde Arabische Emiraten het trainingskamp gaat houden. “Ik deed hetzelfde met Zambia en Ivoorkust. Het is een plek met een goede infrastructuur. We kunnen onszelf daar zeer goed voorbereiden en we moeten zeker klaar zijn voor de eerste wedstrijd.”