WIJ GAAN NAAR HET WK!!!

Opstelling Marokko tegen Ivoorkust
zaterdag, 11 november 2017, 17:40
Video – Commentator Jawad Badda in tranen na kwalificatie
zondag, 12 november 2017, 15:51
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal is er in geslaagd om voor het eerst in 20 jaar te kwalificeren voor het WK. De ploeg van bondscoach Hervé Renard boekte vanavond een 0-2 zege op Ivoorkust en schreef daarmee geschiedenis. Nabil Dirar en Medhi Benatia waren verantwoordelijk voor de treffers.

Iedereen die verwachtte dat Ivoorkust vanaf de aftrap op zoek ging naar de eerste treffer van de wedstrijd, kwam bedrogen uit. De ploeg van Marc Wilmots liep al gauw achter de feiten aan nadat Marokko het initatief nam. Desondanks was de eerste echte kans van de wedstrijd voor Ivoorkust. Gervinho kon met drie verdedigers in zijn nek afrennen op doelman Munir El Kajoui. De aanvaller schoot echter over.

In de 25e minuut kwam Marokko op voorsprong. Een voorzet van Nabil Dirar verrasste doelman Sylvain Gbohouo en belandde in het doel. In de 29e minuut dacht iedereen op het veld dat een vrije trap van Hakim Ziyech bij de tweede paal aan zou komen. Gbohouo wist ternauwernood te redden nadat de Ajacied de bal tot ieders verbazing in de korte hoek schoot.

De corner die daarop volgde bracht de Marokkaanse supporters wederom in extase. De bal vertrok vanaf de voet van Mbark Boussoufa en belandde bij Medhi Benatia. De aanvoerder van het Marokkaans elftal, die enkele dagen voor deze wedstrijd fit was verklaard, joeg de bal van dichtbij in het dak van het doel.

Twee minuten na rust kon Marokko de wedstrijd beslissen. Een listige vrije trap van Hakim Ziyech stuurde Nordin Amrabat weg. De voorzet van de aanvaller van CD Leganès werd weggestompt door doelman Gbohouo. De bal kwam daardoor voor de voeten van Mbark Boussoufa. De aanvallende middenvelder van het Emiratische Al Jazeera moest met links schieten en zag zijn schot geblokkeerd worden door dezelfde Gbohouo. Desalniettemin leek zijn inzet voor de 0-3 te zorgen, maar Serge Aurier wist de bal vlak voor de lijn weg te tikken.

In de 63e minuut had Marokko opnieuw kans op de 0-3, maar Amrabat en Boutaib gingen niet goed met de mogelijkheid om. In de counter had Seydou Doumbia één van de grootste kansen op de 1-2 voor Ivoorkust om zeep geholpen. De aanvaller van Sporting Lissabon schoot van dichtbij over het doel van Munir El Kajoui.

Achraf Bencharki mocht zijn debuut maken voor het Marokkaans elftal. De jonge spits van Wydad Casablanca kwam in de ploeg voor Khalid Boutaib. En ook Sofyan Amrabat mocht zijn eerste officiële minuten maken voor de Leeuwen van de Atlas. De middenvelder van Feyenoord kwam in de ploeg voor Hakim Ziyech. Door de invalbeurt van Sofyan Amrabat is het voor het eerst sinds 1986 dat twee broers samen hebben gespeeld voor het Marokkaans elftal. Abdelkarim ‘Krimeau’ Merry en Mustapha Merry zijn de laatste twee broers die samen hebben gespeeld in het Marokkaans elftal.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm. Marokko mag zich na 20 jaar opnieuw meten met de sterkste landen ter wereld. De loting voor het WK vindt plaats op 1 december 2017.

Opstelling Marokko:
Munir El Kajoui; Nabil Dirar, Medhi Benatia, Romain Saiss, Achraf Hakimi; Mbark Boussoufa, Karim El Ahmadi, Younes Belhanda (90′ Faycal Fajr); Hakim Ziyech (82′ Sofyan Amrabat), Nordin Amrabat, Khalid Boutaïb (75′ Achraf Bencharki).