“Wij voelen ons niet kansloos in Rusland”

Info kaartverkoop : Marokko – Oekraïne
dinsdag, 1 mei 2018, 12:49
Data oefenduel WK voorbereiding Marokko aangepast
donderdag, 3 mei 2018, 13:41
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal mag zich over ruim anderhalve maand opmaken voor de eerste WK groepswedstrijd sinds 1998. De Leeuwen van de Atlas nemen het op 15 juni in Sint Petersburg op tegen Iran. Samen met het Algemeen Dagblad blikken Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat vooruit op het WK in Rusland.

“Spanje is wat mij betreft de grote favoriet in onze poule”, liet El Ahmadi weten. “Maar wij voelen ons niet kansloos in Rusland”, voegde de aanvoerder van Feyenoord er aan toe. “Ja, er gaat ongetwijfeld een WK-gekte ontstaan in Marokko. En misschien ook wel hier, met de Marokkanen die in Nederland wonen”.

“En de Nederlanders misschien ook wel. Als er een WK was in het verleden en Oranje deed mee, dan ging ik ook de stad in. Dan was ik supporter. Het zou prachtig zijn als het nu andersom ook gebeurt. En waarom niet? We hebben spelers uit de eredivisie en Hakim Ziyech is misschien wel onze beste speler. Met Mehdi Benatia van Juventus”, aldus El Ahmadi.

“Het is al uitverkocht, maar ik hoor nog zoveel mensen die daar naar toe willen gaan om Marokko te steunen”, vertelt Amrabat. Het is net als onze laatste kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. Die speelden we uit, maar het leek wel een thuiswedstrijd zoveel supporters waren op dat duel afgekomen”,

“We dromen al tijden van het toernooi. Natuurlijk is Spanje de grote favoriet in onze poule. Maar wie had gedacht dat Nederland daar met 5-1 van zou winnen in 2014? We zijn een hecht team, de bondscoach heeft er een bepaalde manier van spelen ingebracht die aanslaat. We willen het laten zien op het allerhoogste podium. Ja, het WK zit al tijden in ons hoofd en het komst steeds dichterbij nu”, aldus Sofyan Amrabat tegenover het Algemeen Dagblad.