WK2018: FIFA plaatst Marokko in Voronezh

Video: Bencharki scoort bij debuut in de derby tegen Al Nassr
vrijdag, 9 februari 2018, 1:41
Video – Azaro scoort tegen Al-Mokawloon
vrijdag, 9 februari 2018, 15:02
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal verblijft tijdens het aankomende WK in Voronezh. De ploeg van bondscoach Hervé Renard is door de FIFA geplaatst in de zuidelijke stad uit het Centraal Federaal District. Tegenstanders Portugal en Iran verblijven in Moskou, Spanje verblijft in Krasnodar.

Tijdens het verblijf in Voronezh zal het Marokkaans elftal overnachten in het Voronezh Mariott Hotel. De Leeuwen van de Atlas zullen trainen in het Chaika Stadion, dat in 1953 werd gebouwd. Het stadion is speciaal voor het WK gerenoveerd. De eerste groepswedstrijd tegen Iran zal in Sint-Petersburg wordt gespeeld, dat een kleine twee uur vliegen verwijderd is van het trainingskamp van Marokko. Voor de tweede groepswedstrijd tegen Portugal is het ruim een uur vliegen naar Moskou. De langste reis zal Marokko maken voor de laatste wedstrijd in Kaliningrad. Een vlucht van ruim vijf uur en veertig minuten zal het Marokkaans elftal scheiden van de poulewedstrijd tegen Spanje.

Marokko zal eerst een trainingskamp in eigen land beleggen. Eind mei vertrekt de proeg van Hervé Renard naar Zwitserland om daar een korte periode op trainingskamp te gaan en enkele oefeninterlands te spelen. Daarna mag Marokko zich melden in Voronezh.