Wotte: “Totdat we daar een signaal over krijgen, laten we hen met rust”

Renard: “Achttien spelers reizen af naar Malawi, de overige vijftien blijven in Marokko”
dinsdag, 12 maart 2019, 8:25
Derksen over de Marokkaanse bond: “Hebben die Marokkanen verstand van voetballen dan?” (Video)
dinsdag, 12 maart 2019, 11:55
Bekijk alles

Mohammed Amine Ihattaren is op dit moment het meestbesproken talent op de Nederlandse velden. Mark Wotte, bondscoach van o.a. Marokko U23, heeft tegenover de Telegraaf aangegeven dat de jonge aanvallende middenvelder van PSV staat al een aantal jaar bekend is bij het scoutingsmechanisme van de Marokkaanse voetbalbond.

“Ik heb bondscoach HervΓ© Renard ingelicht over het debuut en de basisplaats van Ihattaren bij PSV”, vertelt Wotte. “Zijn reactie was: ‘Het is een fantastisch talent en hij zou zeer welkom zijn, maar het gaat niet eenvoudig worden’. In Nederland hebben we een scout, Marc van Hooff, die alle talenten in beeld heeft en contacten onderhoudt met de spelers en hun familie”, vertelt Wotte tegenover de ochtendkrant.

“In het geval van Ihattaren is het laatste wat ik ervan gehoord heb dat hij heeft aangegeven bij de Nederlandse jeugdploegen te willen blijven en nu geen definitieve beslissing te willen nemen. Als een speler of iemand uit zijn omgeving zoiets aangeeft, gaan we hem niet elke dag bellen. Uiteindelijk moeten jongens er klaar voor zijn om zelf een beslissing te nemen. Totdat we daarover een signaal krijgen, laten we hen met rust”, aldus de bondscoach van Marokko U23.