“Youssef En-Nesiry heeft een goed jaar gekend”

WK2018: En-Nesyri in 23-koppige selectie Marokko
maandag, 4 juni 2018, 12:14
WK2018: De rugnummers van de Marokkaanse WK-selectie
maandag, 4 juni 2018, 15:09
Bekijk alles

Renard verraste vriend en vijand door Badr Benoun toch niet te selecteren voor het WK. De centrale verdediger maakte aanvankelijk deel uit van de WK selectie, maar ziet het eindtoernooi toch aan zich voorbij gaan. In plaats van de verdediger van Raja Casablanca, koos de bondscoach voor Malaga CF aanvaller Youssef En Nesiry.

“Youssef En-Nesiry heeft een goed jaar gekend”, legt bondscoach Hervé Renard uit tegenover de persafdeling van de Marokkaanse voetbalbond. “Hij is veel beter geworden. Ook tijdens het trainingskamp heeft hij goede dingen laten zien. Ik had graag een extra aanvaller erbij die ook links uit de voeten kan en dat ging helaas ten koste van Badr Benoun”, verklaarde Renard.

Door op de valreep te wisselen, beschikt het Marokkaans elftal op het WK maar over drie centrale verdedigers. Hervé Renard ziet daar met het beschikken over Ait Bennasser geen problemen in: “Met Ait Bennasser in de selectie heb ik ook een multifunctionele speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij kan zowel op het middenveld als centraal achterin spelen,” liet Renard weten.

Vanwege de blessure van Nabil Dirar blijft Oualid El Hejjam in ieder geval bij de selectie. “Oualid El Hejjam heb ik er toch bij gelaten. Hij verdient het zelfs om in de definitieve selectie te zitten. Maar dit is voetbal en daarin moet je keuzes maken. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan kan ik tot 14 juni nog beroep doen op spelers uit de voorselectie”, sloot Renard af.