Zaak El Haddadi: FRMF stapt naar de CAS

Faik maakt overstap naar Zulte Waregem
dinsdag, 10 april 2018, 10:36
FIFA Ranking: Marokko blijft steken op 42e plek
donderdag, 12 april 2018, 10:15
Bekijk alles

Munir El Haddadi en de Marokkaanse voetbalbond hebben zich gericht tot het internationaal sporttribunaal (CAS), nadat de FIFA definitief weigerde de voetbalnationaliteit van de FC Barcelona gehuurde aanvaller aan te passen.

De aanvaller van FC Barcelona, die dit seizoen verhuurd is aan Deportivo Alaves, maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut voor het nationaal elftal van Spanje, in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. Sindsdien is de aanvaller niet meer in de plannen voorgekomen van zowel oud-bondscoach Vincente Del Bosque, als de huidige bondscoach Julen Lopetegui.

De Marokkaanse voetbalbond wil de FIFA dwingen een uitzondering te maken op basis van drie argumenten: Dat El Haddadi na één interland niet meer in de plannen voorkomt van Spanje, dat hij zijn keuze voor Spanje heeft gemaakt voor zijn 21e verjaardag en omdat het jeugdproduct van FC Barcelona alleen in een EK kwalificatiewedstrijd is uitgekomen voor Spanje en dat hij onmogelijk met Marokko in dezelfde competitie uit zou kunnen komen.

De CAS zal eerst alle reeds uitgegeven en gevraagde documenten van beide partijen inzien. Daarna zal het sporttribunaal beide partijen verhoren alvorens tot een bindend oordeel te komen. Verwacht wordt dat de CAS, vanwege het WK, half mei met een uitspraak zal komen.