“Zaalcompetitie in Marokko is veel verder dan die van Nederland en België”

Video – Achraf Hakimi belangrijk voor PSG met twee doelpunten
donderdag, 23 september 2021, 12:43
“Als Nederland komt, zou dat mijn eerste keuze zijn”
vrijdag, 24 september 2021, 12:37
Bekijk alles

Één van de spelers die uit Nederland weleens werd opgeroepen voor het Marokkaanse zaalvoetbal was Nabil Akaazoun. En ook hij volgt het Marokkaanse zaalvoetbalteam op de voet tijdens het WK.

In gesprek met 11lions deelt hij zijn ervaringen over het optreden van het Marokkaanse team in Litouwen: “Ik bekijk alle wedstrijden op tv. Ik ervaar de wedstrijden alsof ik er zelf bij zit”, laat Akaazoun weten.

Nabil Akaazoun was eerder opgeroepen voor het Marokkaanse zaalvoetbalteam. Op de vraag wat hij van het niveau vond liet Akaazoun weten: “Het niveau is er hoog en dat is al een tijdje zo. Nu laten ze het zien op een groot toernooi. De zaalcompetitie in Marokko is ook veel verder dan die van Nederland en België”.

“Ik volg de Marokkaanse zaalvoetbalcompetitie omdat ik veel spelers ken van het nationale team, en omdat sommige wedstrijden ook op TV te volgen zijn”.

Een man die we natuurlijk niet kunnen vergeten is bondscoach Hicham Dguig: “Ja, Hicham Dguig is een sterke bondscoach die weet wat een wedstrijd nodig heeft. Mijn contact met hem is heel goed. Hij is een eerlijk persoon en geeft iedereen de kans om in het team te komen”.

Akaazoun gaat verder over de kwestie dat de speler niet in de selectie zat voor het WK : “Helaas lag alles een tijdje stil in Nederland vanwege de lockdown. In andere landen trainden ze wel gewoon door en werd de competitie vroeg hervat. Ik vind het dus logisch dat ik er daardoor er niet bij zit”

Ondanks dat Akaazoun er niet bij is, heeft hij nog regelmatig contact met de Marokkaanse spelers: ”De spelers spreek ik regelmatig en ik Facetime weleens met ze. We zitten allemaal in een Whatsapp groep. Ik vind het jammer dat ik het WK heb moeten missen, maar ik hoop er snel weer bij te zitten”.

Als we het Marokkaanse team gaan vergelijken met Nederland zegt Akaazoun: “Mijn mening is dat het verschil tussen Marokko en Nederland groot is. Een ontmoeting tussen beide landen zou leuk zijn om te zien. Zelf denk ik dat Nederland dan onderuit gaat, omdat ik het verschil groot vind. Maar Nederland begint het nu ook goed te doen!”

Marokko zou zomaar voor een grotere verassing gaat zorgen, Akaazoun gelooft erin: “Ik geloof er stiekem in en denk dat ze het gaan flikken ook! Ik hoop dat iedereen fit blijft, dan kan ik jullie zeggen dat Marokko vele gaat verrassen”.

Het Marokkaanse zaalvoetbalteam neemt het zondag op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Brazilië en Japan.