“Zal keihard mijn best doen om opgeroepen te worden”

Dirar mist WK kwalificatiewedstrijd tegen Gabon
donderdag, 15 september 2016, 20:36
Zamalek zet Wydad met grote cijfers opzij
zaterdag, 17 september 2016, 1:51
Bekijk alles

Youssef El Arabi is door zijn transfer naar Lekhwiya SC, de meest besproken Marokkaanse international van deze zomer. Vlak voor twee cruciale WK Kwalificatiewedstrijden, verliet de 29-jarige spits de Primera Division voor een avontuur in de Qatar Stars League en schopte daarmee het zere been van de Marokkaanse supporters én bondscoach Hervé Renard.

In gesprek met het Spaanse medium Ideal, geeft de Primera Division topscorer aller tijden van Granada CF aan waarom hij de Primera Division verliet voor het Midden-Oosten: “Ik dacht dat ik veel heb betekend voor de club. Ik ben zelfs topscorer aller tijden geworden. Maar helaas heeft niemand zich sterk gemaakt om me bij Granada te houden.”

Over Marokko geeft El Arabi het volgende aan: “Hervé Renard gaf bij zijn aanstelling als bondscoach van Marokko aan geen beroep te willen doen op spelers uit het Midden-Oosten. Maar in deze regio zijn vier Marokkaanse internationals actief en ik denk dat hij ons recentelijk niet heeft opgeroepen, omdat we in de voorbereiding zaten”.

Desondanks hoopt de Marokkaanse spits aanwezig te zijn tegen Gabon: “Er staat een belangrijke kwalificatiewedstrijd op het programma volgende maand tegen Gabon. Ik zal keihard mijn best doen en zoveel mogelijk proberen te scoren en hoop daarmee opgeroepen te worden.”