“Ze zijn mij extra dankbaar dat ik Marokko boven Nederland verkoos”

Badou Zaki vindt in Algerijnse club nieuwe werkgever
woensdag, 4 april 2018, 9:10
El Hankouri langer bij Feyenoord
donderdag, 5 april 2018, 11:59
Bekijk alles

Hakim Ziyech is blij dat hij uiteindelijk gekozen heeft voor een interlandcarrière bij Marokko. De Ajacied wordt op handen gedragen door de supporters van Marokko en merkt daarmee een groot verschil met Nederland, laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

“Na een interland van Oranje hoor ik weleens dat het over mij gaat. Ach, daar kan ik niet zo veel mee, ik vind het allemaal prima. Het is gelopen zoals het is gelopen, en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Hier wordt je gewaardeerd om wat je goed doet. Er wordt niet continu gezocht naar kritiek. Dat is wel een groot verschil met Nederland. Je kan hier nu zelf ervaren hoezeer het voetbal leeft en hoe trots de mensen zijn. In mijn geval zijn ze me nog steeds extra dankbaar dat ik Marokko boven Nederland verkoos. Dat was in het verleden bij veel spelers vaak andersom”, vertelt Ziyech.

Ziyech weet nog niet of hij aan het einde van het seizoen zal vertrekken bij Ajax: “We zien wel wat er gaat komen, eerst dit seizoen maar eens goed afsluiten. En dan met Marokko naar het WK. Dat wordt geweldig om mee te maken, maar dat niet alleen. We willen daar ook presteren. Het is een zware groep, met Spanje, Portugal en Iran, maar andersom zullen die landen ook zo denken. We hebben veel kwaliteiten en zijn in vorm. En, niet onbelangrijk, we kunnen op de nul spelen. In het verleden kon Marokko geweldig aanvallen, maar gebeurde er bij balverlies niet veel. Dat is nu wel anders”, aldus Ziyech.