Ziyech en Mazraoui met Ajax naar halve finale Champions League

Video – Marokkaanse Italiaanse fans verwelkommen Ziyech en Mazraoui
dinsdag, 16 april 2019, 20:39
Video – Doelpunt Tawfik Bentayab tegen Kameroen #CANU17
donderdag, 18 april 2019, 13:28
Bekijk alles

Ajax heeft zich dinsdagavond ten koste van Juventus gekwalificeerd voor de halve finale van de Champions League. De Amsterdamse ploeg, waar zowel Hakim Ziyech als Noussair Mazraoui in de basis mochten beginnen, won in Turijn met 1-2. Dat bracht de stand over twee wedstrijden op 2-3 voor de Amsterdammers.

De terugkeer van Noussair Mazraoui op de Europese velden was helaas geen succes. Nadat de Marokkaanse international de heenwedstrijd wegens een schorsing moest missen, viel hij gisteravond wegens een blessure al na 11 minuten uit. Na een een duel met Paulo Dybala ging de verdediger door zijn enkel.

In de 28e minuut scoorde Cristiano Ronaldo de openingstreffer ven de avond. De Portugees kopte na een corner van Miralem Pjanic raak. De VAR moest er aan te pas komen na een valpartij van Joël Veltman, maar de verdediger werd door ploeggenoot Matthijs de Ligt naar de grond gewerkt: 1-0.

Voor Ajax veranderde dat niets in de het strijdplan, aangezien de ploeg van trainer Erik ten Hag met de 1-1 van vorige week in het hoofd hoe dan ook een treffer moest maken om aanspraak te maken op de halve finale. En die treffer kwam er. Amper zes minuten later scoorde Donny van de Beek de gelijkmaker op aangeven van Hakim Ziyech. Ook hier moest de VAR aan te pas komen om zowel buitenspel als hands uit te sluiten. Die uitsluiting kwam en daarmee was de gelijkmaker een feit: 1-1.

Na de gelijkmaker werd Ajax sterker. Dat resulteerde in de tweede helft voor een verdiende voorsprong. Matthijs de Ligt kopte in de 67e minuut op aangeven van Lasse Schöne de bevrijdende 1-2 binnen. In de 79e minuut scoorde Hakim Ziyech nog de 1-3, maar deze werd zowel door de grensrechter als door de VAR aangemerkt als buitenspel.

Ajax treft eind april Tottenham Hotspur of Manchester City in de halve finale. (foto, Ajax)