“Ziyech stopt bij Marokko, Hamdallah noemt Vahid leugenaar”

“Als je er blij van wordt, dan verlaat ik Marokko vandaag”
donderdag, 3 februari 2022, 13:19
Video – Amrabat scoort winnende voor Fiorentina tegen Spezia
maandag, 14 februari 2022, 23:19
Bekijk alles

Na een week van rouw na aanleiding van het overlijden van Rayan Ouram, keert 11lions.nl weer terug. De afgelopen week, was een hectische periode voor het Marokkaans voetbal.

Chelsea speler Hakim Ziyech kondigde eerder deze week aan dat hij niet langer voor Marokko zal spelen. In een interview met AD sports zei Ziyech het volgende: “Ik concentreer me op wat ik doe met mijn club. Het was een beslissing die de bondscoach had genomen en die moet je normaal gesproken respecteren. Maar als er leugens erbij komen dan is het voor mij duidelijk. Ik zal niet terugkeren naar het nationale team.”

Na Hakim Ziyech, reageerde ook Abderazzak Hamdallah op de woorden van Halilhodzic. De Bosnier liet tijdens zijn laatste persconferentie weten dat hij met Abderazzak Hamdallah had gesproken, en dat Hamdallah alleen voor Marokko zou willen spelen als hij gegarandeerd in de basis zou spelen. De spits van Al-Ittihad reageerde via Instagram op Vahid Halilhodzic.

“Ik heb nog nooit gesproken met Vahid Halilhodzic, laat staan dat ik een basisplek heb geëist bij Marokko. Dat zijn leugens van de bondscoach. Verder wens ik het Marokkaanse elftal het beste en ik zal nooit twijfelen om voor Marokko te spelen. Het is een eer voor mij om voor mijn land te spelen en het volk blij te maken”, aldus Hamdallah.

Dit is niet het eerste conflict dat spelers hebben met Vahid Halilhodzic. Younès Belhanda liet een aantal weken geleden weten dat Halilhodzic hem vanwege zijn sterke persoonlijkheid niet meer selecteert. Verder heeft Vahid ook problemen met Noussair Mazraoui, Youssef El Arabi en Adel Taarabt.