Saiss maakt bekend tot Afrika-Cup 2025 te blijven

 


Aanvoerder Romain Saiss heeft vandaag via zijn IG account gereageerd op de uitschakeling op de Afrika-Cup in Ivoorkust, waar Marokko niet verder kwam dan de laatste 16 na de nederlaag tegen Zuid-Afrika.

"Er zijn dagen verstreken sinds onze uitschakeling, maar het is nog steeds moeilijk om de situatie onder woorden te brengen.We zijn allemaal erg teleurgesteld door de uitkomst van dit Afrika-Cup, dat voor ons voortijdig eindigde."

De aanvoerder vervolgt: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle Marokkanen die bedroefd en boos zijn na deze mislukking en ik wil u ook bedanken voor uw onvoorwaardelijke steun in goede en slechte tijden. Jullie hulp is voor ons spelers, altijd waardevol geweest en een extra kracht bij moeilijkheden en tegenslagen. We hebben alles gegeven voor jou, voor Marokko, maar het was vandaag niet genoeg om er helemaal voor te gaan."

"We zijn een familie we verliezen en winnen samen, we nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze teleurstelling, ik voorop als aanvoerder. We moeten het nu verwerken en vooruitgaan door keer op keer te werken om onze doelen te bereiken en weer op te staan ​​door verenigd te blijven."

De aanvoerder liet weten dat hij nog steeds achter de bondscoach Walid Regragui staat: "Ik heb vertrouwen in deze groep, in de coach, in de staf, deze familie vol kwaliteiten en mentale middelen om het hoofd op te heffen en een glimlach en vreugde terug te brengen bij het Marokkaanse volk. Geweldige voetbalfans die meer verdienen dan wat we ze tot nu toe hebben gegeven".

De aanvoerder had nog een woordje over Achraf Hakimi: "Je bent een kampioen, mijn broer, niemand zal het je kwalijk nemen. Alleen degene die nooit schiet, mist nooit. Wij zijn samen".

"Amine Adli groot respect voor jou. Je was aanwezig ondanks wat je hebt meegemaakt, een voorbeeld van kracht en karakter".

De aanvoerder sloot af met: "Nogmaals hartelijk dank voor uw steun. Trotser dan ooit om Marokkaan te zijn" 

Onder het bericht stond nog #capsur 2025 wat in het Nederlandse betekent concentreer op 2025, daarmee laat de aanvoerder weten nog niet te stoppen bij het Marokkaanse elftal.


Nieuwer Ouder