Bilal El Khannouss: “Ik heb gewoon mijn hart gevolgd”


Eén van de grootste talenten op de Belgische velden is Bilal El Khannouss. De aanvallende middenvelder is op dit moment een vaste waarde onder trainer Wouter Vrancken bij KRC Genk. In gesprek met 11lions spreekt Bilal El Khannouss over zijn en club en interlandcarriére.


De relatie met trainer Wouter Vrancken is goed volgens de middenvelder: “Het is een goede trainer. Ik krijg het vetrouwen. En natuurlijk is het een trainer die goed met jeugd kan werken”, vertelt El Khannous weten


Ook heeft de El Khannouss dit jaar een doel met zijn club: “Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk spelen. Play-offs 1 halen en Europees voetbal halen is het doel.”


Terwijl de meeste nog een keuze moeten maken, was het voor de 18-jarige El Khannouss al vroeg duidelijk: “Ik heb gewoon mijn hart gevolgd. Mijn grootouders komen uit Marokko. Ik zou ze heel trots willen maken, wanneer ik voor de Atlas-Leeuwen kan spelen.”


El Khannouss werd dit jaar geselecteerd voor Marokko U20 en is daar zeer over te spreken: “Ja, ik vond het zeer goed gaan. Ik kreeg veel vetrouwen. Het zou mooi zijn als ik binnenkort de stap hoger mag maken bij Marokko”, laat El Khannous weten.


Met nog een aantal maanden te gaan blikken we met El Khannous al vooruit op de wedstrijd tussen Marokko en België op het WK: “Ik hoop dat we natuurlijk winnen, dat zou echt mooi zijn”.


De Marokkaanse middenvelder had nog een laatste woordje voor de Marokkaanse supporters: “Ik bedank alle Marokkaanse supporters voor hun steun. En hopelijk kan ik dat terugbetalen op het veld”.

Nieuwer Ouder