CAN U23: Marokko finalist na strafschoppen en is door naar de finale en de Spelen

Marokko U23 is door de oog van de naald gekropen in de halve finale tegen Mali. In de eerste helft kwam Marokko op een 1-0 voorsprong door Zakaria El Ouahdi, maar in de tweede helft liep Marokko achter de feiten aan.

Ondanks het felle spel van Mali, was het Abdessamad Ezzalzouli die de 2-0 had kunnen maken. De aanvaller, die nog onder contract staat bij FC Barcelona, schoot in een kansrijke positie over.

In de 66e minuut scoorde Diambou de gelijkmaker en tot de laatste minuut was het billenknijpen voor de ploeg van Issam Charaï. Uiteindelijk lukte het Marokko om een verlenging af te dwingen.

Tegen de verhouding in lukte het Marokko om in de 108e minuut die 2-1 te scoren. El Ouazzani kopte raak uit een prachtige voorzet van Younes Taha El Idrissi. De scheidsrechter keurde de goal in eerste instantie af vanwege buitenspel, maar de VAR keurde de goal goed.

Marokko kon de voorsprong opnieuw niet vasthouden. In de 116e minuut scoorde Maiga de 2-2. In de strafschoppenserie miste Mali twee keer door de lat te raken. Marokko speelt aankomende zaterdag de finale tegen Egypte en heeft zich door de finaleplek gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.