Regragui : "De Saudische competitie is nu misschien wel beter dan die van Nederland en België"Onlangs vertrok Yassin Bono naar Al Hilal waar in de zelfde competitie ook Abderazzak Hamdallah actief is. Bondscoach Walid Regragui kreeg de vraag over de transfers van bepaalde spelers in de Midden-Oosten.

"Omtrent Bono en Saiss; die zijn op leeftijd en we kennen het niveau van deze spelers. Dat ze nu voor het geld kiezen en voor betere leefomstandigheden moeten we respecteren. Ze hebben altijd keuzes moeten maken in Europa en ook in verband met de Afrika-Cup hebben ze ook heel veel clubs moeten weigeren".

Walid gaat verder: "Praat met mij over spelers in de 20 die een transfer hebben gemaakt naar het Midden-Oosten en die een transfer bijvoorbeeld hebben laten liggen naar AC Milan".

"Het is geen kwestie van competitie. De competitie in Saudi-Arabië is misschien wel beter dan die van België en Nederland, of jullie het willen of niet. Als ik naar Al Nassr kijk of Al Hilal, je speelt daar tegen Neymar, Bono, Brozovic, Kante en Benzema".

"En zo lang dat ze (Bono & Saiss en El Yamiq) op niveau blijven zijn ze welkom, en als er op een dag andere jonge spelers verschijnen dan zullen we die oproepen", aldus de bondscoach.

Nieuwer Ouder