"Bij het niet halen van de halve finale zou je opstappen"Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Zuid-Afrika ging het er hard aan toe op de persconferentie. De bondscoach kreeg van de pers de schuld van de wanvertoning van gisteren.

De eerste vraag was van de Marokkaanse nieuwsite MA24: "Bondscoach Walid we liggen er weer uit, de spelers waren vandaag afwezig. Jouw keuzes waren ook niet goed, een gemiste penalty, en we speelden maar tegen Zuid-Afrika. Je kiest voor spelers die geblesseerd zijn dat zagen we met Mazraoui en Saiss die niet fit waren. Je speelt tegen acht spelers die actief zijn bij Mamelodi Sundowns die altijd van Wydad verliezen, je had vijf dagen rust maar tot vandaag was je nog afwezig". Waarop Walid Regragui antwoordde: "Ja wat is je vraag? Je bent nu bezig met een hele samenvatting."

Mijn vraag is wat er allemaal gebeurd is. Dit is niet het nationale ploeg die we kennen. "We hebben veel kansen gekregen, maar het zijn mijn keuzes. Ik zal me niet verschuilen achter het resultaat. Je hoeft niet over de spelers te praten, want het zijn mijn keuzes", liet Walid weten.

De volgende vraag die werd gesteld is of Walid zich aan zijn woord zou houden nadat hij eerder had gezegd hij op zou stappen als de halve finale niet gehaald zou worden: "Zoals ik al eerder zei zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Jullie weten goed wanneer ik iets zeg. Ik zal zitten met de bondsvoorzitter en kijken wat het beste is voor het Marokkaanse voetbal".

Verder kwam ook Hassan Hariri aam het woord, journalist van MediasportTV : "Walid ik had het eerder tegen je gezegd, vergeet Qatar je zit nu in Afrika, en ja dit is Afrika en ja dit is ongeveer Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrikaanse club) hoe is mogelijk om hier niet van te winnen? "Wat is dit voor vraag?, counterde Walid. Moet ik ieder keer hetzelfde antwoord geven? Ik zeg toch dat ik mijn verantwoordelijkheid zal nemen. Dat geldt voor de basisopstelling en de wissels. Verder mis je Sofiane Boufal en Hakim Ziyech. Zij kregen de kansen en maakte die af en wij niet", sloot Walid Regragui af.

Nieuwer Ouder