Afrika Cup uitgesteld naar december 2025


Update:
De CAF heeft vanmiddag besloten dat de Afrika Cup inderdaad verplaatst zal worden naar de winter. Het toernooi zal echter op 21 december 2025 van start gaan en eindigen op 18 januari 2026.



Volgens L'Equipe heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) woensdag aangekondigd dat de Afrika Cup, die gepland stond voor de zomer van 2025 in Marokko, nu begin 2026 zal plaatsvinden. 

Het toernooi wordt uitgesteld, als gevolg van de nieuwe versie van het WK voor clubs, dat van 15 juni tot 13 juli 2025 in de Verenigde Staten wordt gehouden. Aan dat toernooi zullen 32 clubs deelnemen, waaronder vier Afrikaanse teams: Al-Ahly, Wydad Casablanca, Espérance Tunis en Mamelodi Sundowns.

Veron Mosengo-Omba, de secretaris-generaal van de CAF, legde uit dat het uitstellen nodig is om te voorkomen dat Afrikaanse spelers na het WK voor clubs meteen aan de Afrika Cup moeten deelnemen. 

Hij benadrukte dat het niet in het belang van de spelers zou zijn om na een lang seizoen direct door te gaan naar een nieuw toernooi. De Marokkaanse bond heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.
Nieuwer Ouder