Regragui: "Ik zei tegen Ziyech dat we op het veld moesten reageren"

 


Het Marokkaanse elftal won gisteren met 0-6 in eigen huis, terwijl de wedstrijd op papier een uitwedstrijd was. Met 9 punten neemt Marokko op dit moment de leiding in de WK-kwalificatiegroep.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd zei de bondscoach: “We hebben tot nu toe ons doel bereikt, met drie overwinningen in de eerste drie kwalificatiewedstrijden. Deze overwinning (0-6) geeft ons het voordeel dat we een beter doelsaldo hebben vergeleken met de andere teams in de groep. We hebben een grote overwinning behaald en dat geeft ons voldoening, maar we moeten nog werken aan de ontwikkeling en het vinden van de juiste balans in het team.”

Walid gaat verder: “Naast de overwinning toonde de wedstrijd tegen Congo de samenhang van de groep en de harmonie tussen alle spelers, die het beste van zichzelf lieten zien."

De bondscoach verdedigde gisteren ook zijn aanvoerder Hakim Ziyech, die na de wedstrijd tegen Zambia, ondanks de gescoorde strafschop, zware kritiek kreeg. “Ik heb een bijzondere relatie met Hakim. Soms doet het me pijn als mensen snel vergeten wat de spelers voor dit team hebben gedaan. Ik zei tegen Ziyech dat we op het veld moesten reageren, na de kritiek van de afgelopen drie dagen. En ik denk dat hij ons vandaag veel heeft geholpen in de as. We moeten niet vergeten dat Hakim geen voorbereiding had voordat hij bij Galatasaray kwam. Hij raakte daarna ook geblesseerd. Het is dan ook normaal dat je hem soms ver van zijn niveau ziet, vooral tijdens de eerste wedstrijd tegen Zambia."

"Verder willen wij dat Ziyech de tweede plaats kan veroveren op de ranglijst van historische doelpuntenmakers van de selectie, momenteel bezet door mijn grote vriend Salaheddine Bassir, voor wie ik veel respect heb."

Nieuwer Ouder