Marokko U23 door naar halve finale na indrukwekkende zege op Ghana

Marokko U23 heeft een plek in de halve finale veiliggesteld na een overtuigende overwinning op Ghana U23. De ploeg van Issam Charaï wist Ghana U23 met 5-1 opzij te zetten. Ismael Saibari was de beste man op het veld.

In de 7e minuut opende Amir Richardson de score. Na een pass van Abdessamad Ezzalzouli, kreeg de middenvelder de bal achter de Ghanese doelman. Een flitsende aanval van Marokko resulteerde in de 2-0. In de 13e minuut stiftte Ismael Saibari de bal over de keeper, na een mooie combinatie met Yanis Begraoui. In eerste instantie werd de goal afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR liet zien dat de goal van de aanvaller van PSV geldig was.

In de 30e minuut wisten de hoofdrolspelers van de tweede goal zich opnieuw te vinden. Deze keer was Saibari de aangever en Begraoui de doelpuntenmaker. Een mooie combinatie werd goed afgerond door de spits van Toulouse, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan Pau FC. Na de 3-0 deed Ghana iets terug door in de 42e minuut te scoren. Vlak voor rust scoorde Ghana nog een keer, maar de 3-2 werd door de VAR afgekeurd omdat vlak daarvoor de bal de zijlijn passeerde.

Na rust ging Marokko vrolijk verder met scoren. Ismael Saibari zag zijn schuiver voor de doellijn gered worden, maar de rebound werd door Abdessamad Ezzalzouli gescoord. In de 52e minuut ging Ezzalzouli goed om met een counter. Op het juiste moment wist bij Yanis Begraoui voor de keeper te zetten, die zijn tweede goal van de avond scoorde. Zakaria Labib dacht de 6-1 te scoren, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd.