CAN U23: Marokko is VAR dankbaar na overwinning op Guinee

Marokko U23 heeft vanavond de eerste zege geboekt op de Afrika Cup U23 in eigen land. De ploeg van Issam Charaï heeft ternauwernood een 2-1 overwinning tegen de leeftijdsgenoten uit Guinee veilig weten te stellen, na meerdere interventies van de VAR.

Guinee kwam op een 0-1 voorsprong op slag van rust, door Alaa Bellaarouch middels een vrije trap in de korte hoek te verrassen. De Marokkaanse doelman zag er niet goed uit bij die tegentreffer.

In de tweede helft wist Abdessamad Ezzalzouli een penalty te verzilveren. De aanvaller werd in het strafschopgebied neergelegd en was koelbloedig vanaf de stip. Invallers Amir Richardson en Ismael Saibari keerden de wedstrijd om en dat resulteerde vlak voor tijd in een penalty.

Na een handsbal zou de scheidsrechter aanvankelijk hebben gefloten voor een vrije trap net buiten het 16-meter gebied. Na ingrijpen van de VAR kreeg Marokko een strafschop. Opnieuw was Ezzalzouli de gevierde man.

In de blessuretijd scoorde Guinee de gelijkmaker, maar deze werd door de VAR afgekeurd omdat de aanvaller de bal met de hand heeft geraakt.