Marokko verliest nipt van Zuid-Afrika na vroege tegentreffer

Marokko heeft de Afrika Cup 2023 kwalificatieduel tegen en in Zuid-Afrika met 2-1 verloren. De ploeg van bondscoach Walid Regragui is al zeker van een plek op de Afrika Cup, maar sluit de interlandperiode af zonder overwinning.

Zuid-Afrika kwam op voorsprong door een blunder van doelman Munir El Kajoui. Een houdbare bal van Percy Tau glipte ongelukkig door de handen van de sluitpost, die in plaats van Yassine Bounou mocht starten.

Drie minuten na rust kwam Zuid-Afrika op een 2-0 voorsprong. Een flitsende aanval van de Zuid-Afrikanen werd gekeerd door doelman Munir, maar deze kwam daarna voor de voeten van Lepasa. Hakim Ziyech deed nog iets terug voor Marokko door in de 60e minuut de bal in de verre hoek te schieten.