Vader El Ghazi: "Wij tonen solidariteit met het Palestijnse volk"Anwar El Ghazi werd gisteren door zijn club FSV Mainz op non-actief gesteld, na zijn steun voor Palestina. In een interview met de Marokkaanse krant Hespress sprak de vader van Anwar over wat er gebeurde.

"De club vertelde Anwar El Ghazi dat ze het contract zullen beëindigen en Insha-Allah keert hij vandaag terug naar Nederland. Uiteindelijk is hij een mens met een goed hart en heeft hij verdriet over waar onze broeders in Palestina aan worden blootgesteld. En we hebben de afgelopen uren veel spelers solidariteit zien tonen.

Vader El Ghazi senior vervolgt: "Anwar is tevreden, ondanks de beëindiging van zijn contract. Hij is blij met zijn humanitaire standpunt en was eigenlijk verrast door de beslissing van de bestuur van zijn club, maar het levensonderhoud is in handen van Allah.

"Wij tonen solidariteit met het Palestijnse volk, net zoals elke Arabier of moslim dat doet, en wie een beetje menselijkheid heeft zal geen onrecht accepteren".

De vader van Anwar El Ghazi kreeg nog een vraag over een mogelijke interlandcarrière bij Marokko: "Ik volg nu de wedstrijd tussen het Marokkaanse elftal tegen Liberia, en we volgen altijd de wedstrijden van het Marokkaanse elftal. Als God het wil, krijgt hij zijn kans en geeft hij wat hij heeft aan zijn thuisland", aldus de vader van El Ghazi.


Nieuwer Ouder