Walid Regragui: "Ik begrijp de kritiek"Bondscoach Walid Regragui hield vandaag een persconferentie in aanloop naar de Afrika Cup kwalificatiewedstrijd tegen het al reeds uitgeschakelde Liberia, die morgen gespeeld zal worden in Agadir. 

"Morgen willen we winnen. We zijn er nog steeds niet over uit met welke elf namen we gaan beginnen. We moeten de Marokkaanse speelmentaliteit veranderen. Er is geen klein team meer in Afrika. Het is noodzakelijk om nederig te zijn en de tegenstanders te respecteren."

De journalisten hadden tijdens de persconferentie ook een aantal vragen over de vorige wedstrijd tegen Ivoorkust. Waar Marokko niet goed in presteerde: "We hebben ernstige fouten gemaakt en hadden met 4-1 kunnen verliezen. We zaten niet op het niveau en ik begrijp de kritiek, maar we hebben niet verloren."

Walid gaat verder: "Het was een vriendschappelijke wedstrijd en de spelers namen veel risico's, waardoor we de bal in ons gebied vaak verspilden. Momenteel zijn we nog niet klaar en we werken eraan om in januari klaar te zijn, dat is het belangrijkste."

"Natuurlijk heeft de afwezigheid van Ziyech, Amrabat en Boufal impact, maar we verschuilen ons niet achter deze zaak en we hebben spelers die hun afwezigheid kunnen opvangen. Ik ben blij dat deze problemen in deze vriendschappelijke wedstrijden naar voren zijn gekomen, om zo de oplossingen te vinden." 

Tegen Ivoorkust speelde Mazraoui weer op het middenveld. "Tegen Burkina Faso zei iedereen dat Mazraoui goed was, en na de wedstrijd tegen Ivoorkust was er alleen maar kritiek. Maar het was gewoon een goede test en ik neem geen beslissingen alleen op basis van de prestaties van Mazraoui tegen Ivoorkust."

Het is de vraag of Nousair Mazraoui en Yahya Attiyat-Allah van de partij zullen zijn. Er zijn twijfels over de beschikbaarheid van de twee internationals. Het Marokkaanse elftal neemt het morgen op tegen Liberia de wedstrijd is live te zien op BeinSports 6.

Nieuwer Ouder