Marokko begint foutloos aan Afrika Cup na ruime overwinning op Tanzania



Het Marokkaans elftal heeft goede zaken gedaan in de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Walid Regragui won met 3-0 van Tanzania.

Marokko begon aan de aftrap met Mohammed Chibi en Abdessamad Ezzalzouli in het elftal, ten koste van Yahia Attiyat-Allah en Sofiane Boufal. De linksback was niet fit en Boufal kon nog geen 90 minuten in actie komen.

De eerste goal van de wedstrijd werd gescoord door Romain Saiss. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd gekeerd door doelman Manula en kwam vlak voor de voeten van Saiss. De aanvoerder faalde niet en tekende daarmee voor de eerste treffer.

In de tweede helft had Marokko het lastiger en kwamen de Atlasleeuwen pas los na de rode kaart van Novatus Miroshi. Azzedine Ounahi en Youssef En-Nesyri brachten Marokko op een comfortabele 3-0.

En-Nesyri heeft met zijn goal een uniek record te pakken. Hij is de eerste Marokkaanse international die op vier Afrika Cup edities heeft gescoord en heeft voor Marokko op zes eenvolgende toernooien gescoord. In 2017 (CAN), 2018 (WK), 2019 (CAN), 2021 (CAN), 2022 (WK) en de huidige Afrika Cup.

Aankomende zondag om 15:00 komt Marokko in actie tegen Congo DR.

Nieuwer Ouder